NOS Voetbal

Stekelenburg: kijken wat Monaco met me wil

Stekelenburg na Arsenal-AS Monaco

Maarten Stekelenburg blonk tijdens het WK van 2010 nog uit voor het Nederlands elftal, dat als tweede eindigde in Zuid-Afrika. Zijn fantastische redding op een schot van Kaká ligt een ieder nog vers in het geheugen. Vijf jaar later mag hij bij AS Monaco alleen in het Franse bekertoernooi keepen.

Stekelenburg keek woensdagavond vanaf de reservebank toe hoe zijn ploeg AS Monaco won bij Arsenal in de Champions League (1-3). "We hebben het heel goed gedaan'', keek hij terug in gesprek met presentator Tom Egbers. "Dit had ik ook niet verwacht. Maar het liep zoals het moest lopen."

Toekomst

De 32-jarige Stekelenburg is bij Monaco tweede keus achter de Kroatische doelman Danijel Subašić. "Ik wist hoe de situatie was toen ik hier tekende", zei hij. "Hier had ik een paar jaar geleden niet voor gekozen. Maar na Fulham was dit voor mij weer een stapje hoger op. Natuurlijk wil ik graag spelen, maar Subašić doet het geweldig. Hij is heel belangrijk voor onze ploeg. Ik moet straks kijken wat Monaco met me wil en dan zelf een beslissing over mijn toekomst nemen. Maar ik wil gewoon spelen, dat is het belangrijkste. Het maakt niet uit waar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl