AS Monaco op rozen tegen Arsenal

CL: Arsenal - AS Monaco

Arsenal lijkt voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de achtste finales van de Champions League te blijven steken. AS Monaco trakteerde de Gunners in Londen op een 3-1 nederlaag.

De verhoudingen in de eerste helft waren direct duidelijk: Arsenal viel aan, maar de thuisploeg kon nauwelijks een vuist maken. Alleen Alexis Sánchez zorgde af en toe voor wat voor gevaar. De Chileen plezierde het publiek met zijn dartele dribbels door de Franse defensie en schoot een keer net over.

Monaco schikte zich in de rol van tweede viool en met een zondagsschot nam het zowaar de leiding. Geoffrey Kondogbia legde van een meter of dertig aan en de bal schampte de arm van Per Mertesacker, waardoor Arsenal-doelman David Ospina in een klap kansloos was.

Actief op zoek

De tweede helft was een stuk leuker. Arsenal hield vast aan hetzelfde aanvalsplan; Monaco voelde echter dat het de strijd al in Londen zou kunnen beslissen en ging actief op zoek naar nog een doelpunt.

Dat kwam er ook middels Dimitar Berbatov, die een counter met een hard schot in de verre hoek succesvol afrondde. De Arsenal-verdediging was daarbij in geen velden of wegen te bekennen.

De Gunners gooiden nu alle schroom van zich af en kregen een paar grote kansen. In de afronding ontbeerden de Engelsen echter enig geluk. Zo schonk Theo Walcott Danny Welbeck een nauwelijks te missen kans, maar stond hij zelf in de weg van het schot.

Sprankje hoop

In de extra tijd zorgde Alex Oxlade-Chamberlain met een mooie kapbeweging en dito schot nog voor een sprankje hoop bij de Engelsen. Dat sprankje werd echter alsnog vakkundig de grond ingeboord door Monaco, dat opnieuw met een splijtende counter en via Yannick Ferreira-Carrasco de eindstand op 3-1 bracht.