NOS Voetbal

Rutten: 1-1 in Rome géén garantie

Rutten: geen garantie op volgende ronde

Feyenoord kan zich donderdagavond in De Kuip voor het eerst sinds mensenheugenis weer plaatsen voor de achtste finales van het op één na belangrijkste Europese toernooi voor clubteams. De laatste keer dat dit lukte won Feyenoord de UEFA Cup (2002).

Een nieuwe finale is nog ver weg, maar de volgende ronde niet. Feyenoord verschafte zichzelf vorige week met het 1-1 gelijkspel bij AS Roma een uitstekende uitgangspositie voor het behalen van de achtste finales. Toch is trainer Fred Rutten voorzichtig: "In Rome zat het geluk aan onze zijde. Die uitslag daar biedt géén garantie."

Ongeregeldheden

Het knappe resultaat van Feyenoord in de Italiaanse hoofdstad raakte ondergesneeuwd bij de ongeregeldheden in de binnenstad. "Niet storend", vindt de Feyenoord-trainer. "Wij zijn er voor het sportieve gedeelte en daar focussen wij ons op."

Rutten moet het donderdagavond in De Kuip stellen zonder de geschorsten Lex Immers en Luke Wilkshire. Daar tegenover staat de terugkeer van Sven van Beek. De centrumverdediger ontbrak de laatste twee weken wegens een lichte knieblessure.

  • Pro Shots
    Fred Rutten en Colin Kazim-Richards tijdens de persconferentie voor Feyenoord - AS Roma
  • Pro Shots
    Fred Rutten leidt de training daags voor Feyenoord - AS Roma

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl