Het paar tijdens de viering van Alberts 80e verjaardag, juli vorig jaar
NOS Nieuws

Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract

Koning Albert en koningin Paola hebben hun huwelijkscontract gewijzigd. Dat blijkt volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad uit het Belgische Staatsblad.

Details zijn niet bekend, maar de krant denkt dat het voormalige staatshoofd een deel van zijn erfenis wil veiligstellen voor zijn vrouw.

De bezittingen van het paar zijn gescheiden, omdat Albert (80) en Paola (77) in 1959 onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Sinds die tijd heeft het voormalige staatshoofd nogal wat onroerend goed vergaard, onder meer in Frankrijk en in de Belgische badplaats Oostende.

Delphine Boël

Ook heeft het koningspaar een boot die bij aanschaf enkele miljoenen euro's kostte. In Het Nieuwsblad suggereert familierecht-kenner Christine Van Roy van de Universiteit in Leuven dat de koning vreest dat zijn vrouw niet bij zijn nalatenschap kan komen. "Ik kan me voorstellen dat hij bang is voor familieruzies."

Het Nieuwsblad speculeert er ook op dat Albert de wijziging doorgevoerd heeft om te voorkomen dat bijvoorbeeld Delphine Boël in de erfenis kan delen. Zij zegt dat ze een buitenechtelijke dochter van Albert is en stuurt al jarenlang aan op een vaderschapstest.

In de zomer van 2013 trad Albert af en werd opgevolgd door zijn zoon Filip. Albert en Paola worden nog wel steeds koning en koningin genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl