Igor Sijsling verloor voor de vijfde keer van David Ferrer
NOS Sport

Sijsling weet Ferrer niet te verrassen

Igor Sijsling is er op het ATP-toernooi van Acapulco niet in geslaagd David Ferrer te verrassen. De Amsterdammer kreeg in de eerste ronde mogelijkheden om een derde set af te dwingen, maar moest het hoofd toch in twee sets buigen: 3-6, 6-7 (4).

In de tweede set liet Sijsling bij 5-3 na de stand in evenwicht te brengen. Hij leverde zonder een punt te winnen zijn servicegame in, maar kreeg een game later alsnog twee setpunten. Met een ace en een sterke service werkte de Spanjaard zich uit de problemen.

In de tiebreak die niet veel later volgde, nam Ferrer snel een 4-0 voorsprong. Sijsling knokte zich met enkele fraaie punten nog terug tot 4-4, maar moest de drie laatste punten toch weer aan de nummer negen van de wereld laten.

Ferrer, die het ATP 500-toernooi in Mexico in 2010, 2011 en 2012 wist te winnen, schreef zondag nog het ATP-toernooi van Rio de Janeiro op zijn naam.

Vijfde nederlaag

Het was de vijfde ontmoeting tussen Sijsling en Ferrer en alle onderlinge duels werden gewonnen door de Spanjaard. Drie zeges boekte hij in 2012 en de laatste dateert van vorig jaar op Roland Garros.

Voor Sijsling, momenteel de nummer 132 van de wereld, is het zijn derde opeenvolgende verliesbeurt in de eerste ronde. In de Verenigde Staten betekende de afgelopen twee weken in Memphis en Delray Beach de openingsronde het eindstation. Daarvoor bereikte hij de kwartfinales in Zagreb, hetgeen zijn beste resultaat van het jaar is.

ATP Acapulco 2015: Ferrer-Sijsling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl