Suárez schiet Barcelona langs Manchester City

CL: Manchester City - FC Barcelona

Barcelona weet zich na negentig minuten in de achtste finales van de Champions League al bijna zeker van een plaats bij de laatste acht. In Engeland werd Manchester City op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Beide clubs troffen elkaar vorig seizoen ook al in de tweede ronde en toen was Barcelona superieur. City dacht dit jaar meer kansen te hebben, maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt.

Twee keer raak

Uitgerekend Luis Suárez deed de thuisploeg de das om. De voormalig Liverpool-speler heeft bij Barcelona zijn draai nog niet echt gevonden, maar eenmaal terug in Engeland vond hij in het eerste halfuur direct twee keer het net.

De Uruguayaan kreeg de bal in de zestiende minuut na een inschattingsfout van City-verdediger Vincent Kompany en schoot hem in de verre hoek. Een klein kwartier later was hij het doeltreffende eindstation van een prachtige aanval via Lionel Messi en Jordi Alba. Pal voor rust had Dani Alves de schrobbering nog groter kunnen maken, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Luis Suárez was de grote man in Manchester

Donderspeech

Manchester-trainer Manuel Pellegrini lijkt de man er niet naar om een donderspeech te geven in de rust. Wat hij ook gezegd heeft; helpen deed het wel.

Plots domineerde de thuisploeg in de tweede helft en kwamen er volop kansen. Sergio Agüero miste er een, maar schoot er ook een achter doelman Marc-André ter Stegen.

Spanning terug

De spanning was helemaal terug in de wedstrijd en de gelijkmaker hing in de lucht. De tweede gele kaart voor Gaël Clichy maakte echter een abrupt einde aan de Manchester dadendrang. Barça kon de regie weer overnemen en speelde de wedstrijd rustig uit.

In de extra tijd kreeg Messi de gelegenheid om de return helemaal tot een formaliteit te degraderen. De Argentijn zag zijn inzet vanaf de stip echter gekeerd worden en ook in de rebound kopte hij naast.