NOS Sport

Federer verliest van Rojer, overige toppers winnen wel

  • EPA
    Novak Djokovic houdt zijn ogen op de bal

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen na het veroveren van de titel op de Australian Open. In Dubai rekende hij in de eerste ronde af met Vasek Pospisil. Ook Andy Murray en Tomás Berdych wonnen. Roger Federer verloor in het dubbelspel van Jean-Julien Rojer.

Djokovic, als eerste geplaatst in Dubai, zette de Canadees Pospisil met 6-4, 6-4 aan de kant. Als de Serviër het toernooi wint, betekent dat zijn vijftigste ATP-titel.

Drama Murray

Murray ontdeed zich met 6-4, 7-5 van Gilles Muller uit Luxemburg en zoals wel vaker zorgde de Brit voor een hoop drama op de baan. In de laatste game van de eerste set serveerde hij drie aces en drie dubbele fouten en in de tweede set verzuimde hij om op 5-4 het duel uit te serveren.

Berdych, de afgelopen twee jaar verliezend finalist in Dubai, won met 7-6 (2), 6-4 van de Fransman Jeremy Chardy. In de tiebreak nam de Tsjech een snelle 5-0 voorsprong en daarna bleef hij de wedstrijd domineren.

Federer versus Rojer

Federer bereikte gisteren al de tweede ronde, maar trad vandaag aan in het dubbelspel. Samen met zijn landgenoot Michael Lammer verloor de Zwitser van Rojer en Horia Tecau: 4-6, 6-7 (12).

De Nederlandse Davis Cup-speler en de Roemeen wonnen een week geleden het ABN Amro-toernooi. In de Davis Cup had Rojer samen met Robin Haase Federer ook al eens verslagen. De andere twee ontmoetingen met de Zwitser verloor hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl