Feyenoord-supporters in gevecht met de ME op het Piazza di Spagna
NOS Nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen Feyenoord-AS Roma

Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma, komende donderdagavond. De politie, de gemeente Rotterdam en Feyenoord willen voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, zoals rond de wedstrijd in Rome vorige week.

In het stadion komen extra bufferzones tussen de supportersgroepen. De voetbalclub zet ook extra personeel in om de fans uit elkaar te houden. Verder zal stadion De Kuip al twee uur voor de wedstrijd opengaan, in plaats van de gebruikelijke anderhalf uur. Op die manier kunnen de 40.000 supporters geleidelijker het stadion in.

Zekere voor onzekere

Feyenoord wil naar eigen zeggen het zekere voor het onzekere nemen en komt daarom met de extra maatregelen. De club roept de supporters op om zich voorbeeldig te gedragen, "zodat de reputatie van de club en Rotterdam na vorige week niet nog meer schade oploopt".

De Rotterdamse club is bang dat AS Roma-supporters wraak willen nemen voor de vernielingen van Feyenoord-hooligans vorige week. De Feyenoord Fanshop in Rotterdam Centraal Station blijft daarom uit voorzorg gesloten op donderdag.

Extra politie

De politie is met veel man aanwezig rond de wedstrijd. De politie in Rotterdam krijgt de komende dagen hulp van politiemensen uit andere regio's.

De politie heeft verder uitgebreid gesproken met zijn Italiaanse collega's. Er zijn vertegenwoordigers van de politie en het OM naar Rome gegaan voor overleg en advies.

Supportersvervoer

De politie had eerder al bekendgemaakt dat er apart supportersvervoer komt voor de aanhangers van AS Roma. Zij kunnen met een speciale trein vanuit Amsterdam rechtstreeks naar De Kuip.

Voor de Italiaanse supporters zijn ook pendelbussen geregeld. Die rijden tussen de Maasboulevard en het stadion.

Politie over AS Roma-supporters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl