NOS Nieuws

Zes jaar cel voor serie-aanrander Utrecht

Een man die in het centrum van Utrecht twee vrouwen heeft verkracht en een heeft aangerand is veroordeeld tot zes jaar cel. Tegen de 41-jarige Eduard M. was acht jaar cel geëist, maar hij werd vrijgesproken van heling en verboden wapenbezit.

De man dwong in 2013 en 2014 twee vrouwen tot orale seks. Hij bedreigde een van de vrouwen met een mes en de ander met een nepwapen. Een derde studente werd door de man aangerand.

Excuses

Volgens de rechtbank heeft de man zijn lustgevoelens gevolgd en heeft hij zich niet bekommerd om zijn slachtoffers. Ook wordt hem zwaar aangerekend dat hij zich verschuilt achter drugsgebruik en nooit excuses heeft gemaakt aan de slachtoffers.

De man kon worden opgespoord via DNA dat op de slachtoffers was achtergebleven. Materiaal van zijn broer zat al in de databank en door middel van een verwantschapsonderzoek kwam de politie bij de dader uit.

De man die nu is veroordeeld is niet de verdachte die bekend staat als de Utrechtse serieverkrachter. In deze zaak werd vorig jaar een 51-jarige man opgepakt. Hij zou tussen 1995 en 2001 meerdere vrouwen hebben verkracht bij de Uithof in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl