Taxichauffeurs protesteerden vorige week in Den Haag tegen UberPOP
NOS Nieuws

Brancheorganisatie stuurt brandbrief over UberPOP

KNV Taxi stuurt een brandbrief naar staatssecretaris Mansveld over UberPOP. De brancheorganisatie eist in de brief dat de staatssecretaris nu echt optreedt tegen de taxidienst die door de rechter is verboden.

Volgens KNV Taxi is het niet te verkroppen dat eigenaar Uber gewoon doorgaat met het concept waarbij particulieren klanten rondrijden in hun eigen auto. De prijs voor zo'n rit ligt vaak de helft lager dan een rit bij een officiële taxi.

Dwangsommen

De voorzieningenrechter bepaalde in december dat de dienst illegaal is, maar eigenaar Uber is in beroep gegaan. Uber zegt intussen door te gaan met de taxidienst en zich niets aan te trekken van de dwangsommen die worden opgelegd.

KNV Taxi vindt het onaanvaardbaar dat goedwillende taxichauffeurs zich wel aan de regels moeten houden, terwijl UberPOP zijn gang kan gaan. De organisatie vindt dat Mansveld op korte termijn met een plan van aanpak moet komen.

Klemgereden

Vorige week protesteerden taxichauffeurs in Den Haag tegen UberPOP. Deze demonstratie verliep rustig. In Amsterdam was de sfeer grimmiger toen dit weekend chauffeurs van UberPOP werden klemgereden door andere taxichauffeurs.

Voorzitter Eckhardt van KNV Taxi zegt: "Ik praat de acties van afgelopen weekend niet goed, maar ik heb wel begrip voor de frustraties. Ik vrees dat het langer gedogen van UberPOP zal leiden tot een uitermate chaotische situatie in de taxiwereld".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl