Greg van Avermaet (r), Fabian Cancellara en Sep Vanmarcke
NOS Wielrennen

Voorjaarsklassiekers live bij de NOS

Met de zeventigste editie van de Omloop Het Nieuwsblad begint zaterdag ook in Vlaanderen het nieuwe wielerseizoen. Gedurende het voorjaar zijn de grootste Belgische klassiekers, maar ook Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race, live te zien bij de NOS.

Na het traditionele openingsweekeinde, met zondag Kuurne-Brussel-Kuurne, trekt het peloton eerst naar Frankrijk en Italië voor de WorldTour-wedstrijden Parijs-Nice (vanaf 8 maart) en Tirreno-Adriatico (vanaf 11 maart). Beide etappekoersen zijn bij de NOS in samenvatting te zien.

Op 22 maart gaat het 'klassieke' werk verder met Milaan-Sanremo, gevolgd door onder meer Dwars door Vlaanderen, een koers waarvan Niki Terpstra recordhouder kan worden als hij zijn kunstje van 2012 en 2014 herhaalt.

Jubileumeditie Gold Race

Na de Ronde van Vlaanderen (5 april) en Parijs-Roubaix (12 april) volgt op 19 april de jubileumeditie van de Amstel Gold Race. De enige Nederlandse eendagswedstrijd op het hoogste niveau viert dan zijn vijftigste verjaardag. Daarbij zal op radio, televisie en internet ruim worden stilgegestaan.

Overzicht voorjaarsklassiekers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl