ASR
NOS Nieuws

Verzekeraar ASR schrapt 100 banen

Bij de levensverzekeringsactiviteiten van verzekeraar ASR verdwijnt de komende drie jaar de helft van de 200 banen. Het merendeel van de werknemers vertrekt door natuurlijk verloop, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.

De reden voor de reorganisatie is de krimpende markt voor levensverzekeringen, het populairder worden van banksparen, en de naweeën van de woekerpolisaffaire, waardoor minder levensverzekeringsproducten worden afgesloten.

Bij het moederbedrijf, dat naast ASR ook verzekeringsmerken als De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo voert, werken in totaal 3500 mensen. ASR was onderdeel van bank en verzekeraar Fortis die in 2008 samen met ABN Amro werd genationaliseerd. De Staat wil ASR naar de beurs brengen of verkopen.

Winst

De verzekeraar maakte de reorganisatie met de jaarresultaten bekend. Bezuinigingen en betere beleggingsresultaten krikten de cijfers op. De nettowinst steeg in vergelijking met 2013 met eenderde naar 381 miljoen euro. De premie-inkomsten daalden met 3,5 procent naar 3,8 miljard euro.

Bij schadeverzekeringen verbeterden de resultaten, maar bij levensverzekeringen blijft de markt onveranderd moeilijk en daalde de omzet met 7 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl