Trey Burke maakte 23 punten
NOS Sport

Utah Jazz bezorgt Spurs derde nederlaag op rij

Utah Jazz heeft San Antonio Spurs de derde nederlaag op een rij bezorgd. Aan de hand van Trey Burke won de thuisploeg met 90-81.

De Guard van Utah Jazz kroonde zich tot topscorer (23). Ook forward Gordon Hayward was belangrijk met 18 punten. Bij de Spurs liet alleen Tim Duncan met 14 punten en 10 rebounds van zich spreken.

San Antonio Spurs, dat vier plaatsen hoger op de ranglijst staat in de Western Conference, had veel moeite met het verdedigende blok van Utah Jazz. En dat was vooral de klasse van de thuisploeg. De Jazz hebben namelijk hun laatste vijf tegenstanders onder de 100 punten weten de houden. De 81 punten van de Spurs was een evenaring van het laagterecord dit seizoen.

Miami verslaat Philadelhia

Miami Heat boekte een overtuigende overwinning op Philadelphia 76ers. In Florida werd het 119-108. Luol Deng, de Brit met Zuid-Soedanese roots, werd de man van de avond met 29 punten.

Deng scoorde dit seizoen acht keer 20+ punten en al die wedstrijden wist Miami te winnen. Toch blijft de forward bescheiden. "Ik probeer niet zoveel met de bal te doen. Zolang de bal beweegt, zijn wij een beter team. Sterker nog: we zijn op ons best als de bal beweegt."

Goran Dragic was ook belangrijk voor Miami Heat. De Sloveen speelde zijn tweede wedstrijd voor de Heat en dat ging al soepeler dan tijdens zijn debuut tegen New Orleans Pelicans. Hij maakte 23 punten.

Luol Deng (r) is niet te stoppen

"Niet wie wij zijn"

Philadelphia-coach Brett Brown baalde dat zijn ploeg weer veel punten tegen kreeg. "Dit is niet wie wij zijn. Het komt niet eens in de buurt van ons eigen spel. Je zal nooit een ploeg verslaan die 119 punten tegen jou maakt."

Of Brown de statistieken heeft ingedoken is de vraag, maar wat hij zegt heeft een kern van waarheid. Philadelphia speelde dit seizoen 32 wedstrijden waarin het 99 punten of meer moest incasseren. En slechts één werd winnend afgesloten.

Bosh mag ziekenhuis verlaten

Miami Heat-coach Erik Spoelstra kreeg goed nieuws voor de wedstrijd. Sterspeler Chris Bosh, die het seizoen is uitgeschakeld nadat bloedproppen in de longen werden ontdekt, mag zeer binnenkort het ziekenhuis verlaten.

Uitslagen 23/24 februari

ThuisUitUitslag
Miami HeatPhiladelphia 76ers119-108
Chicago BullsMilwaukee Bucks87-71
Houston RocketsMinnesota Timberwolves113-102
New Orleans PelicansToronto Raptors100-97
Denver NuggetsBrooklyn Nets82-110
Phoenix SunsBoston Celtics110-115
Utah JazzSan Antonio Spurs90-81
Los Angeles ClippersMemphis Grizzlies87-90

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl