NOS Nieuws

Verdachten plofkraak na klopjacht in België opgepakt

Politie onderzoekt vluchtauto Turnhout

De Belgische politie is vannacht op de snelweg beschoten door drie overvallers. Die hadden eerder in de nacht een plofkraak gepleegd op een bank in Breda. Daarna vluchtten ze richting Antwerpen. De politie heeft drie verdachten opgepakt.

Aanvankelijk maakte het parket van Antwerpen bekend dat het om twee overvallers ging, maar dat blijken er drie te zijn. Twee overvallers zijn 27 jaar. Ze komen uit Amsterdam en Driebergen. De derde verdachte is 30 jaar, meldt het parket.

De overvallers bliezen in Breda een geldautomaat uit de muur en wisten zo het gebouw binnen te dringen. Of ze iets hebben buitgemaakt, is niet bekend.

Spijkermat

Op hun vlucht werden ze achtervolgd door de Nederlandse politie, die over de grens versterking kreeg van Belgische collega's. Op de ring van Antwerpen werden de agenten beschoten met zware wapens.

Er zijn geen gewonden gevallen. In de auto van de overvallers is een kalasjnikov gevonden.

Bij Turnhout reden de overvallers over een spijkermat die de politie had neergelegd. Ze lieten hun auto achter en vluchtten lopend verder. Daarbij is opnieuw geschoten. Of dat ook met een kalasjnikov was, is niet bekendgemaakt.

De politie gebruikte speurhonden en een helikopter om de bankrovers te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl