Sara Errani zegeviert in Rio de Janeiro
NOS Sport

Errani zegeviert in Rio de Janeiro

Sara Errani heeft haar favorietenrol bij het toernooi van Rio de Janeiro waargemaakt. De kleine Italiaanse tennisster, in Brazilië als eerste geplaatst, was zondag in de finale van het graveltoernooi in twee sets te sterk voor de Slowaakse Anna Schmiedlova, die na verlies in de tiebreak van de eerste set weinig tegenstand meer bood: 7-6 (2) 6-1. Na een kleine twee uur spelen kon Errani haar handen juichend in de lucht steken.

Voor Errani, de nummer zestien van de wereld, is het haar eerste titel van het jaar en haar achtste in totaal. Zeven van die titels boekte ze op gravelbanen. De twintigjarige Schmiedlova, de mondiale nummer 75, stond nog nooit in de finale van een groot toernooi.

Doha

De Roemeense tennisster Simona Halep kan haar titel op het WTA-toernooi van Doha niet verdedigen. Halep, de nummer vier van de wereld, meldde zich zondag vanwege een blessure af voor het hardcourtevenement in Qatar. De 23-jarige Roemeense schreef zaterdag nog het toernooi van Dubai op haar naam, maar hield daar wel een blessure van onbekende aard aan over.

Petra Kvitova uit Tsjechië voert de plaatsingslijst in Doha aan. Andere bekende tennissters die aan het Qatarese toernooi meedoen zijn Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwanska, Venus Williams en Victoria Azarenka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl