Vitesse bezorgt FC Twente vierde nederlaag op rij

Zakaria Labyad en Davy Pröpper vieren de openingstreffer
    Zakaria Labyad zet Vitesse op 0-1

Vitesse heeft zijn vijfde overwinning op rij geboekt. Het won op de valreep met 2-1 bij FC Twente, dat zijn vierde opeenvolgende nederlaag incasseerde.

Nadat Twente in de beginfase de iets betere ploeg was geweest en uitblinker Jesús Corona een treffer wegens hands afgekeurd had zien worden, kwam Vitesse op voorsprong. Zakaria Labyad scoorde op aangeven van Bertrand Traoré, die de schutterende Cuco Martina de bal had ontfutseld.

In het vervolg van de eerste helft hield Vitesse de controle over de wedstrijd, al kreeg Corona nog een grote kans op de gelijkmaker. Zijn inzet werd gekeerd door Room en de doelman stopte ook de rebound van de Mexicaan.

Twente na rust sterker

Na de rust werd Twente, maar het vinden van gaten in de hechte verdedigingsmuur van Vitesse was een probleem. Youness Mokhtar en Luc Castaignos kregen kansjes, maar hadden geen succes.

Pas in de slotfase leidde de dadendrang van Twente tot de 1-1. Na een hoekschop van Hakim Ziyech troefde Corona Davy Pröpper af en kopte hij raak. Castaignos was enkele minuten later dicht bij de winnende treffer van Twente, maar Room bracht op fraaie wijze redding.

Het eerste punt in vier duels leek Twente niet meer te kunnen ontgaan, maar in de extra tijd sloeg Vitesse toch nog toe. Valeri Kazaisjvili profiteerde van zwak verdedigen van de thuisclub.