Een demonstrant houdt een doek met een afbeelding van de burgemeester vast
NOS Nieuws

Burgemeester Caracas hangt jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd

De burgemeester van Caracas moet terechtstaan voor samenzwering tegen de regering van president Maduro. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Venezuela. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een jarenlange gevangenisstraf krijgen.

De 59-jarige Antonio Ledezma is een van de bekendste critici van president Maduro. Hij werd donderdag in zijn kantoor opgepakt, naar verluidt door leden van de geheime dienst. Volgens de oppositiepartij waar de burgemeester lid van is, is hij als een hond meegesleurd. Hij werd overgebracht naar een militaire gevangenis.

Staatsgreep

President Maduro zei eerder dat Ledezma deel uitmaakt van een groep die een staatsgreep voorbereidt en waar ook de Verenigde Staten bij zijn betrokken.

De oppositie veroordeelt de arrestatie van Ledezma en vraagt de autoriteiten om met bewijzen voor de beschuldiging te komen. De aanhouding van de burgemeester heeft in Caracas tot protesten tegen de linkse regering geleid. Zijn dochter heeft de Venezolanen gevraagd dat te blijven doen.

De spanning tussen regering en oppositie is in het Zuid-Amerikaanse land hoog opgelopen. Venezuela kampt met grote economische problemen door de lage olieprijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl