Yassin Ayoub (m) in duel met Mark-Jan Fledderus (l) en Jeroen Veldmate

Heracles en Utrecht in evenwicht

Heracles Almelo heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Almeloërs kwamen na de rust op voorsprong, maar zagen Utrecht snel langszij komen.

De eerste helft leverde bij tijd en wijle dreiging op voor beide doelen, maar nauwelijks kansen. De bij FC Utrecht in de basis debuterende Sofyan Amrabat (hij verving de geschorste Willem Janssen) kwam al na enkele minuten met de schrik vrij toen hij de bal te zacht terugspeelde. Ramon Leeuwin greep echter in net voordat Wout Weghorst gevaarlijk kon worden.

Behalve Weghorst hadden bij Heracles Brahim Darri, Dario Vujicevic en Bryan Linssen voor de rust mogelijkheden om de score te openen. Utrecht rook aan succes bij een kopbal van Edouard Duplan (over) en bij twee indraaiende vrije trappen. Daarbij oogde doelman Bram Castro onzeker, maar herstelde hij zich in tweede instantie.

Na de pauze liet Heracles het initiatief wat meer aan Utrecht, maar de ploeg van trainer Rob Alflen kon de hechte Almelose verdediging slechts sporadisch voor problemen stellen.

Sébastien Haller scoort ook tegem Heracles Almelo
    Jeroen Veldmate krijgt zijn tweede gele kaart
    Denni Avdiv en Brahim Darri vieren de openingstreffer
    Willem Janssen (geschorst) en Ruud Boymans (geblesseerd) praten wat na

Avdic en Haller scoren

Heracles zorgde bij counters voor meer gevaar en nadat Darri al dicht bij succes was geweest (hij schoot voorlangs), kopte invaller Denni Avdic de Almeloërs op voorsprong uit een afgemeten voorzet van Simon Cziommer, die ook pas na de rust in de ploeg gekomen was.

Vier minuten later leverde een Frans onderonsje de gelijkmaker al op. Na een voorzet van Duplan, draaide Haller zich knap vrij en maakte hij zijn vijfde treffer in twee wedstrijden. Vorige week had hij al vier keer gescoord in het met 6-1 gewonnen thuisduel met FC Dordrecht.

In de resterende tien minuten zorgde Utrecht voor het meeste gevaar. Zo kopte Leeuwin naast en zag Yassin Ayoub een kopbal ternauwernood gestopt worden door Castro.