NOS Wielrennen

Ligtlee pakt zilver op sprint bij WK

Elis Ligtlee heeft zilver veroverd op het onderdeel sprint tijdens de WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines. De 20-jarige Eerbeekse verloor in de finale van de Duitse titelverdediger Kristina Vogel.

Ligtlee verloor de eerste race met minder dan een banddikte verschil (de finishfoto moest uitkomst brengen), maar in de tweede race kwam ze er niet aan te pas.

"Die tweede rit heb ik toch niet helemaal goed opgelet", analyseerde Ligtlee na afloop. "Na de eerste race had ik wel het idee dat het misschien toch nog wel kon, maar die tweede rit was net ietsje minder."

Hoewel ze aanvankelijk baalde van het verlies ("als ik niet win, ben ik altijd teleurgesteld"), beseft Ligtlee ook dat zilver achter een meervoudig wereld- en olympisch kampioene geen slecht resultaat is. "Vorig jaar heb ik helemaal niets bereikt, dus dit is wel een flinke stap. Ik heb er dan ook wel vrede mee."

Het brons ging naar de Chinese Zhong Tianshi. Zij rekende in twee races af met Stephanie Morton uit Australië, die in de halve finales had verloren van Ligtlee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl