Lange files op de A43 tussen Chambéry and Albertville
NOS Nieuws

Urenlange files op snelwegen richting Alpen

In Zuid-Frankrijk heeft flinke sneeuwval in combinatie met de jaarlijkse uittocht van vakantiegangers geleid tot een chaos op de wegen. Automobilisten op de snelwegen van Lyon naar Genève (A40) en Chambéry (A43) stonden urenlang stil.

Het hoogtepunt van de drukte was rond 16.00 uur vanmiddag. Toen stond er op A43 richting Chambéry zo'n 75 kilometer file, wat een vertraging van 7 uur opleverde.

Het Rode Kruis en de Franse Civiele Bescherming hielpen gestrande automobilisten met onder meer het uitdelen van drinken. Uit voorzorg waren sommige wegen helemaal afgesloten. De verkeersinformatiedienst VID riep Nederlandse vakantiegangers op het gebied te mijden.

Overlast op Franse wegen

In de loop van de avond is de politie op de A43 begonnen om gestrande vakantiegangers uit hun auto te halen. Ze worden in plaatsen vlak bij de snelweg opgevangen, zegt de VID.

De Franse politie ziet geen mogelijkheden om het verkeer vannacht weer op gang te brengen en heeft besloten de weg tot morgen voor alle verkeer af te sluiten.

Burgemeesters van dorpen in de buurt hebben vanavond openbare gebouwen beschikbaar gesteld voor de gedupeerde wintersportgangers. Ze kunnen in scholen en sporthallen een nachtje blijven slapen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl