Robin van Persie verliest met Manchester United bij Swansea City.

Eerste verlies Manchester United in drie maanden

Manchester United heeft de mogelijkheid laten liggen de forse achterstand op koploper Chelsea een iets dragelijker aanzien te geven. De ploeg van Louis van Gaal, met Daley Blind en Robin van Persie de hele wedstrijd in het veld, verloor onnodig met 2-1 bij Swansea.

De beslissing viel een kwartier voor het einde toen de bal na een schot van Jonjo Shelvey via Bafetimbi Gomis in het doel van United eindigde. In de eerste helft had Ander Herrera United nog op 1-0 gezet. Die stand bleef twee minuten staan. Ki Sung-yueng nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De formatie van Van Gaal had sinds november niet meer verloren.

De ploeg domineerde weliswaar de hele tweede helft, maar kansen waren zeer schaars. Van Persie kon geen stempel op het duel drukken. Het was dit seizoen de tweede zege van Swansea op United.

Arsenal

Manchester United werd als nummer drie op de ranglijst gepasseerd door Arsenal, dat de uitwedstrijd bij Chrystal Palace met 2-1 won. Santi Cazorla (uit een strafschop) en Oliver Giroud zorgden voor de rust al voor 2-0. Crystal Palace deed in de extra tijd wat terug door Glenn Murray.

Arsenal heeft twaalf punten minder dan Chelsea, dat tegen Burnley teleurstellend op 1-1 bleef steken. Dat was onnodig. De ploeg van José Mourinho nam door Branislav Ivanovic al na een kwartier een voorsprong.

Daarna had Chelsea pech. De kansen bleven onbenut, de arbiter werkte niet mee door twee keer een strafschop weg te wuiven, Nemanja Matic kreeg een rode kaart wegens vechten en de ploeg incasseerde in de slotfase ook nog de gelijkmaker van Ben Mee.

Rode kaart Vlaar

Aston Villa blijft het heel slecht doen. Onder de nieuwe manager Tim Sherwood werd de zesde nederlaag op rij geleden. Nu was Stoke City met 2-1 te sterk. Aston Villa, voorlaatste, verloor in de slotminuut door een benutte strafschop van Victor Moses. Die werd gevloerd door Ron Vlaar. De Nederlander kon met rood vertrekken. Erik Pieters werd bij Stoke in de slotfase gewisseld.