De Holland Acht viert de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996.
NOS Sport

Holland Acht weer prioriteit roeibond

De Nederlandse roeibond heeft de Holland Acht weer tot prioriteit benoemd. Na de teleurstellende achtste plaats op de WK in Amsterdam slaan de 'zware mannen' nu de handen ineen. Een medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio is het doel.

"We hebben een heel goede groep van een man of acht die aan elkaar gewaagd zijn,” laat bondscoach Mark Emke weten. “Als we daar een acht van proberen te vormen, kan dat weleens succesvol zijn.”

Beste van twee werelden

Om de boot zo sterk mogelijk te maken, worden de mannen van de vier-zonder overgeheveld naar het vlaggenschip van de Nederlandse roeibond. Dat houdt in dat de nieuwe bemanning van de vier-zonder een behoorlijke erfenis krijgen. Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken werden in 2013 wereldkampioen.

"Waar het om gaat is de vraag op welk onderdeel wij de meeste kans hebben om een gouden medaille te winnen. In de vier zonder steekt er bij de concurrentie duidelijk eentje bovenuit en bij de acht denken we ons ertussen te kunnen roeien. Maar dat zal moeten blijken”, aldus Emke.

Voor de andere plekken in de Holland Acht heeft de bondscoach Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Dirk Uittenbogaard en Govert Viergever op het oog. De selectie moet uiteindelijk uit tien man gaan bestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl