NOS Nieuws

Onderbroekenlol in Canadees parlement

'Mijn onderbroek zat te strak'

Een parlementariër in Canada die gisteren in alle haast een debat verliet, had wel een heel origineel excuus voor zijn vertrek: zijn onderbroek zat te strak.

Tot verbazing van zijn collega's haastte Pat Martin zich opeens weg tijdens een stemming in het parlement. Toen hij terugkwam, nog op tijd om zijn stem uit te brengen, verklaarde hij zijn tijdelijke absentie aan de andere parlementsleden.

"Het komt door de uitverkoop bij Hudson's Bay. Ze hadden mannenondergoed voor de helft van de prijs en ik heb er een heleboel gekocht die kennelijk te klein voor me zijn. Het is moeilijk voor me om lange tijd achter elkaar te zitten."

Gelach

Martin excuseerde zich voor zijn korte vertrek en voegde daaraan toe dat het niet zijn bedoeling was om zijn recht te verspelen om te stemmen.

Er werd hard gelachen en geapplaudisseerd om Martins uitleg. Twitteraars gingen los op Martins actie nadat ze de beelden hadden gezien.

De parlementsvoorzitter vertelde dat hij Martin nog maande weer te gaan zitten toen die wegliep. "Ik begreep zijn uitleg toen niet en ik weet niet zeker of ik het nu wel begrijp."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl