Het peloton onderweg in de ronde van Oman
NOS Wielrennen

Valls grijpt macht in bergrit Oman

Rafael Valls heeft de vierde etappe in de Ronde van Oman gewonnen. De Spanjaard van Lampre bleef in de rit over 189 kilometer Tejay van Garderen en Alejandro Valverde voor op de slotklim. Valls nam bovendien de leiding over van Fabian Cancellara.

Gijs Van Hoecke, Jef Van Meirhaeghe, Stijn Vandenbergh en Andrea Guardini gingen vroeg op avontuur, maar Van Meirhaeghe en Guardini haakten al na 23 kilometer af. De overgebleven Belgen hielden het een stuk langer vol. Ze reden een voorsprong van 14.45 bijeen, maar werden aan de voet van de slotklim opgeraapt.

Op de 'groene berg' (5,7 kilometer met gemiddeld stijgingspercentage van 10,5) haakten Cancellara na een vroege aanval van Vincenzo Nibali al snel af. De Tour de France-winnaar werd echter weer teruggepakt en moest even later zelf ook lossen.

Van Garderen leek de beste papieren te hebben, maar raakte Valls niet kwijt. In de slotkilometer plaatste de Spaanse Lampre-coureur, die in het verleden voor Vacansoleil-DCM reed, de beslissende aanval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl