NOS NieuwsAangepast

Merkel iets positiever over Griekse plannen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemt de Griekse aanvraag voor een verlenging van het steunpakket een positief signaal. Volgens een woordvoerder van Merkel vormt deze aanvraag een basis om verder praten.

"De brief laat zien dat de Grieken nog steeds geïnteresseerd zijn om verder te praten met de EU." Wel moeten de Grieken een betere invulling geven aan het pakket en de uitvoering ervan.

Nee

Gisteren deed Griekenland een aanvraag voor verlenging van de lening van ruim 240 miljard euro. Zonder een verlenging komt Griekenland in financiële problemen. Vlak daarna zei de Duitse minister van Financiën Schäuble nee tegen de aanvraag van de Grieken voor een verlenging van het steunpakket. "De brief uit Athene is geen voorstel voor een duurzame oplossing", stond in een verklaring van het ministerie.

Ook andere landen, waaronder Nederland, zijn kritisch, maar de meeste lidstaten wezen het Griekse voorstel niet meteen van de hand.

Verlaat

In Brussel komen de ministers van Financiën om 16.30 uur bij elkaar om te praten over de toekomst van het Griekse schuldenpakket. Dat is anderhalf uur later dan in eerste instantie was gepland.

Grieken hopen op steun

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl