De Barcaccia-fontein in Rome, die werd beschadigd door Feyenoordhooligans
NOS Voetbal

UEFA doet geen onderzoek naar rellen in Rome

De UEFA gaat geen onderzoek instellen naar de chaos in Rome die Feyenoordaanhangers donderdag hebben aangericht rond de Europa Leaguewedstrijd tussen AS Roma en de Rotterdamse club.

"We veroordelen alle gewelddadige incidenten die in de stad hebben plaatsgevonden. Maar het ligt niet binnen de rechtsbevoegdheid van de UEFA om daar maatregelen tegen te nemen, omdat het niet tijdens de wedstrijd in het stadion gebeurde", zegt een woordvoerder van de UEFA vrijdagochtend.

"Omdat het buiten het stadion gebeurde, kan alleen de Italiaanse politie hier maatregelen tegen treffen. Niet de UEFA", aldus de woordvoerder.

Zo krijgt Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, gelijk. Hij veroordeelde de gedragingen van een deel van de Feyenoordaanhang donderdagavond scherp, maar wees er direct op dat de fans die geregistreerd waren zich in het stadion keurig gedragen hebben.

"De UEFA oordeelt over wat er in het stadion gebeurt en, dat heb je zelf gezien, dat was zo vlekkeloos als wat. Wij zijn verantwoordelijk voor de fans in het uitvak. Die supporters, door ons geregistreerd, hebben de ploeg fantastisch ondersteund", zei Gudde donderdagavond.

Maar: "Wij horen ook verhalen dat er tegen alle afspraken in toch zo'n zeshonderd Feyenoordsupporters zonder officieel kaartje ergens in het stadion hebben gezeten. Zijn dat de supporters die voor de rellen en ellende hebben gezorgd of de door ons geregistreerde? Die feiten heb ik niet, dus ik vind het moeilijk om daarover te oordelen", aldus Gudde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl