• ANP
    Arek Milik viert de 1-0
  • ANP Pro Shots
    Arkadiusz Milik maakt de 1-0 tegen Legia Warschau

Ajax staat na de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League op een kleine voorsprong. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 1-0 van Legia Warschau.

De wedstrijd kwam erg moeizaam op gang. Sterker nog: een half uur lang gebeurde er, behoudens een schotje van Riechedly Bazoer dat een meter naast ging, vrijwel niets voor beide doelen. Legia was niet gekomen om er een spektakel van te maken en Ajax kon maar geen gaatje vinden.

In de 35ste minuut lukte dat plots wel en het was een landgenoot die de Poolse muur wist te slechten. Ajax-spits Arkadiusz Milik loodste de bal voor zijn linkervoet en krulde die op prachtige wijze halfhoog in het doel.

Wondertje

Na de 1-0 kropen de Polen uit hun schulp en in de tweede helft namen ze het heft in handen. Het mocht zelfs een wondertje heten dat in het eerste kwartier na rust de gelijkmaker uitbleef.

Dat wondertje had Ajax te danken aan de doelman die het ene na het andere schot uit het doel ranselde. Op de inzet van Zyro was Jasper Cillessen kansloos, maar die schoot in kansrijke positie hoog over.

Zo halverwege de tweede helft waren de Polen uitgeraasd en mocht Ajax het weer proberen. Kansen wisten de Amsterdammers echter nauwelijks meer te creëren, laat staan dat de score uitgebouwd werd. De return volgende week in Warschau is dan ook zeker nog geen uitgemaakte zaak.