Bas Dost
NOS Voetbal

Dost ook in Europa League goud waard

Bas Dost heeft ook in de tweede ronde van de Europa League zijn grote waarde voor VfL Wolfsburg bewezen. De aanvaller tekende in het thuisduel met Sporting Portugal voor de enige treffers van de avond: 2-0.

Dost scoorde luttele seconden na rust op aangeven van Naldo en tikte later zijn tweede binnen na de bal van Kevin De Bruyne op een presenteerblaadje gekregen te hebben. In de Bundesliga scoorde Dost afgelopen zaterdag tegen Bayer Leverkusen (4-5 winst) vier keer, waarmee zijn competitietotaal op negen doelpunten kwam.

Jonathan De Guzman won met Napoli met 4-0 bij Trabzonspor en staat net als Ruud Vormer met Club Brugge, dat bij Aalborg met 3-1 zegevierde, op de drempel van de achtste finales. Brugge kon geen beroep doen op Stefano Denswil, omdat hij dit seizoen al met Ajax actief is geweest in de Champions League.

Ibrahim Afellay verging het met Olympiakos Piraeus minder goed. De Griekse ploeg verloor in Kiev met 2-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk en zal er nog een zware dobber aan hebben om de volgende ronde te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl