De fontein van Barcaccia na de veldslag tussen Feyenoordfans en de politie
NOS NieuwsAangepast

Renzi eist excuses voor gedrag Feyenoordfans

Premier Renzi van Italië eist excuses van Feyenoord voor het gedrag van zijn supporters gisteren en vandaag in Rome. "Wat wij zagen is een teken van barbarij en onbeschaafdheid. Wij gaan niet naar het buitenland om zoiets dwaas te doen, om een stad te vernielen", zei hij voor de Italiaanse televisie.

Ook burgemeester Marino heeft zijn afschuw uitgesproken over het gedrag van de Feyenoordfans. Hij vindt het onaanvaardbaar. "Rome is vernield en gekwetst", twittert hij.

Hij heeft al contact gehad met de Nederlandse ambassadeur. Hij wil dat de hooligans ook in Nederland worden vervolgd. Ook stelt hij dat de Romeinen niet voor de schade mogen opdraaien.

Marino windt zich vooral op over de schade die de Barcaccia-fontein heeft opgelopen. De fontein op de Piazza di Spagna is 400 jaar oud. Hij heeft net een restauratiebeurt achter de rug die 200.000 euro heeft gekost.

Feyenoordfans gooiden er bierflessen op stuk. Ook zijn er schroeiplekken van vuurwerk op te zien.

De tientallen Feyenoordfans die werden opgepakt kunnen op zware straffen rekenen. Drie fans die gisteravond bij rellen elders in de stad werden opgepakt, zijn tot gevangenisstraffen van 16 maanden veroordeeld.

Burgemeester Marino dronk bij de heropening in september water uit de fontein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl