Real weer te sterk voor Schalke 04

CL: Schalke 04 - Real Madrid

Real Madrid heeft net als vorig jaar de uitwedstrijd tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League gewonnen. Toen walsten de Spanjaarden met 6-1 over de Duitsers heen, nu nam De Koninklijke genoegen met 2-0.

De oorwassing van 2014 leidde er toe dat Schalke ditmaal een blauwe muur optrok. Die kwam in de saaie openingsfase niet de problemen. In de 26ste minuut wist Real dan toch een gaatje te vinden: Dani Carvajal vond de compleet vrij gelaten Cristiano Ronaldo en die liet de in de Champions League debuterende doelman Timon Wellenreuther (19) kansloos met een kopbal.

Even later viel Klaas-Jan Huntelaar, die één schot op het Spaanse doel had gelost, uit na een botsing met Raphaël Varane. Hij werd vervangen door de 19-jarige Felix Platte. Wellenreuther redde bij een inzet van de doorgebroken Karim Benzema en een vrije trap van Ronaldo.

Na rust viel er aanvankelijk weinig te genieten. Real hoefde niet zo nodig en Schalke maakte aanvallend niets klaar. Na 72 minuten schoot Isco over na een prachtige een-twee met Gareth Bale. Twee minuten later kreeg Schalke zijn grootste kans: Platte ramde de bal tegen de lat. In de rebound schoot Atsuto Uchida de bal in de handen van doelman Iker Casillas.

Daar bleef het bij wat Schalke betreft. Real besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd. Marcelo trok naar binnen en knalde de bal prachtig in de verre kruising, waardoor de return in Madrid een formaliteit lijkt.

Real boekte zijn tiende Champions League-zege op rij en evenaarde daarmee het record van Bayern München van twee jaar geleden.