NOS NieuwsAangepast

Spoordode Wijchen niet geduwd

Spontane herdenking bij treinstation Wijchen

De man die dinsdagavond op het station bij Wijchen werd geraakt door een trein, is niet geduwd. Ook is de 32-jarige Nijmegenaar door niemand tegengehouden toen hij weer op het perron wilde klimmen.

Volgens de politie is de man zelf op het spoor gesprongen om achter iemand aan te rennen. Toen hij aan de overkant weer op het perron wilde klimmen, werd hij door de trein gegrepen en was hij op slag dood.

Vrijgelaten

Aan het incident ging een ruzie tussen twee mannen in de trein vooraf. Volgens de politie hadden ze al langer onenigheid. Gisteren belden ze hun vriendengroep op en lieten weten dat ze in de trein naar Wijchen zaten. Op het perron stonden vrienden van beide partijen te wachten. Daar ging de ruzie verder. Een van de vrienden was de 32-jarige Nijmegenaar.

Vier mensen die verdacht werden van betrokkenheid bij het spoorongeval zijn vrijgelaten. Volgens de politie treft het viertal, drie mannen uit Wijchen en een vrouw uit Nijmegen, geen blaam.

Herdenking

Het treinverkeer tussen Nijmegen en Oss heeft woensdagmiddag ongeveer een half uur stilgelegen. Ongeveer honderd mensen herdachten het ongeval op het station in Wijchen.

Na de herdenking werd het treinverkeer hervat, maar korte tijd later toch weer stilgelegd, voor politieonderzoek. De NS zette tijdelijk bussen in. Rond 19.30 uur was het onderzoek afgelopen en konden de treinen weer rijden.

Het slachtoffer was een fanatieke aanhanger van de Nijmeegse voetbalclub NEC. Bij de herdenking op het station waren veel supporters van zijn supportersclub HKN aanwezig. Zij waren zichtbaar aangeslagen door zijn dood.

Voetbalrivaliteit

De voorzitter van de supportersclub zei tegen Omroep Gelderland dat er geen signalen zijn dat de ruzie op het perron iets met voetbal te maken had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl