Weer bouwwerk Pompei ingestort

Medewerkers bij de ingestorte muur in Pompei»
Medewerkers bij de ingestorte muur in Pompei AFP

Voor de tweede keer deze maand is een bouwwerk in Pompei ingestort. Het gaat om de muur van het Huis van de Moralist (Casa del Moralista). Die muur is 12 meter lang. Het huis zelf staat nog.

Volgens een archeologe van Pompei begaf de muur het door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De muur was tijdens de Tweede Wereldoorlog ook ingestort, maar hij werd toen weer opgebouwd met de originele stenen. De muur bevindt zich in het gebied dat niet voor het publiek toegankelijk is.

Het Huis van de Moralist wordt zo genoemd, omdat de eigenaar op de muur van zijn woning gedragsregels schreef voor zijn bezoekers, zoals 'Let op ons linnengoed'.

Begin november stortte het Huis van de Gladiatoren in. Daardoor laaide de discussie over de restauratie van de archeologische stad weer op. Critici wijten de problemen in Pompei aan bezuinigingen en verkeerd management. 

"Onnodige paniekzaaierij"

De Italiaanse minister van Cultuur Sandro Bondi, die onder vuur kwam te liggen na het instorten van het Gladiatorenhuis, waarschuwde vandaag voor "onnodige paniekzaaierij". 

Hij zei dat de situatie in Pompei nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De ingestorte muur heeft volgens hem geen bijzondere historische of archeologische waarde.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio