Een belastingaanslag
NOS Nieuws

Belastingadviseurs verdacht van fraude

De politie heeft de afgelopen dagen invallen gedaan bij een aantal belastingadviseurs. Ze worden verdacht van fraude met duizenden belastingaangiftes. Dat bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving in het AD.

De invallen zijn gedaan in Den Haag, Utrecht, Haarlem, Spaarndam, Soest, Doetinchem en 's-Heerenberg. Drie adviseurs zijn gearresteerd.

Gesjoemel

Volgens de Belastingdienst gaven de adviseurs verzonnen aftrekposten op bij belastingaangiftes van ruim 8.000 klanten. Per persoon gaat het om 1.000 tot 3.000 euro aan voordeel.

In sommige gevallen wisten klanten niet dat er met hun aangifte was gesjoemeld.

Te mooi

De Belastingdienst waarschuwt burgers dat ze zelf verantwoordelijk blijven voor hun aangifte. "Als de teruggave van de belasting te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn", zegt directeur belastingen Willem-Pieter van der Meer in het AD.

Afgelopen jaar kreeg de Belastingdienst 50.000 aangiftes binnen waarbij er iets mis leek te zijn. Volgens de fiscus is de schatkist daardoor voor 100 miljoen euro benadeeld. "Daarvan konden we 80 miljoen op voorhand blokkeren. Het overige deel moesten we navorderen", aldus Van der Meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl