De monstertruck is uit de bocht gevlogen
NOS Nieuws

'Vergunning monstertruck ten onrechte verleend'

De burgemeester van Haaksbergen had nooit een vergunning mogen verlenen voor het evenement met de monstertruck. Tot die conclusie komt de bezwaarcommissie van de gemeente.

Op 28 september vorig jaar reed de truck bij een stunt over een stapel autowrakken heen en belandde in het publiek. Er vielen drie doden en 28 gewonden.

Verkeerde afweging

Na het ongeluk zei de gemeente dat zij op geen enkele manier verantwoordelijk kon worden gehouden voor het drama. De organisatie, de eigenaar van de truck en het publiek zouden verantwoordelijk zijn.

De bezwaarcommissie laat van die redenering weinig heel. Burgemeester Gerritsen bereidde de aanvraag van de vergunning onvoldoende voor. Hij had nee moeten zeggen in het belang van de openbare orde, de veiligheid, de volksgezondheid en het milieu. Hij maakte volgens de commissie een verkeerde afweging van belangen en handelde niet volgens de regels. Verder waren de eisen die wel aan het evenement gesteld werden niet adequaat en niet te handhaven.

Volledig gelijk

Een advocaat van de slachtoffers zegt in Tubantia dat zijn cliënten volledig gelijk hebben gekregen. Volgens de advocaat is nu de weg vrij om de gemeente aansprakelijk te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl