Robin Haase trof Vasek Pospisil vorig jaar ook op Wimbledon
NOS Sport

Haase opnieuw vroeg uitgeschakeld

Robin Haase heeft de eerste ronde van het indoortoernooi in Marseille niet overleefd. De Canadees Vasek Pospisil stuurde hem met 4-6, 6-3, 6-4 naar huis. Het was alweer de zesde nederlaag van Haase dit jaar in de eerste ronde in evenzoveel toernooien.

Haase, sinds deze week niet meer in de mondiale top-100 (102de), begon nog wel goed aan de partij tegen de nummer 60 van de wereld. Bij 5-3 liet hij weliswaar drie setpunten onbenut, maar op eigen opslag sleepte hij de set alsnog binnen.

Stoppen slaan door bij Haase

Aan het begin van de tweede set ging het echter mis met Haase. Hij liet een kans op een vroege break liggen en toen Pospisil even later wel een breakkans benutte, sloegen bij Haase de stoppen door.

Voortdurend vloekend stoof hij over de baan, maar baten deed het niet. Hij werkte weliswaar bij 3-5 nog twee setpunten weg, maar de set ging even later toch naar Pospisil.

Pospisil blijft kalm

Drie gemiste kansen in de derde set kwamen de gemoedsrust van Haase niet ten goede. Pospisil bleef kalm, benutte de enige kans die hij kreeg wel en mede dankzij in totaal zestien aces stapte hij na twee uur als winnaar van de baan.

Vorig jaar was Haase Pospisil nog de baas op Wimbledon. Dat was toen zijn tweede zege op de Canadees in drie ontmoetingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl