NOS Nieuws

Hollande bezoekt vernielde Joodse begraafplaats

Hollande bezoekt vernielde Joodse begraafplaats

De Franse president Hollande heeft de Joodse begraafplaats in Sarre-Union bezocht, waar afgelopen weekend vandalen honderden graven hebben vernield.

Hij beloofde dat antisemitische en racistische daden onvermoeibaar zullen worden vervolgd. Ook riep hij de Joden in Frankrijk nogmaals op in Frankrijk te blijven en niet naar Israël te emigreren.

De Israëlische premier Netanyahu riep daar eerder toe op naar aanleiding van de aanslag op een synagoge in Denemarken en op een koosjere supermarkt in Parijs.

Hun plaats is uiteraard in Frankrijk

François Hollande

De politie hield gisteren vijf jongeren aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de vernielingen. Het zou om pure vernielzucht gaan. De vijf zouden niet uit antisemitische motieven hebben gehandeld.

Cijfers over antisemitische aanslagen in Europa

De Israëlische oud-minister Sharansky zei vandaag dat de Joden geen toekomst hebben in West-Europa. "Het kan vijf of twintig jaar duren, maar de islamitische gemeenschap en de groeiende haat tegen Israël uit de liberale gemeenschap worden sterker." Sharansky leidt het Joodse Agentschap voor Israël, een instelling die Joden aanmoedigt naar Israël te emigreren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl