DSK
NOS Nieuws

OM vraagt vrijspraak voor Strauss-Kahn

Het Franse Openbaar Ministerie eist in de zaak van Dominique Strauss-Kahn ontslag van rechtsvervolging. De kans is daarmee groot dat de voormalige IMF-topman niet wordt veroordeeld.

DSK, zoals Strauss-Kahn kortweg wordt genoemd, staat terecht voor deelname aan seksfeesten met prostituees. Betaalde seks is in Frankrijk niet strafbaar, maar souteneurschap, het organiseren van prostitutie en er financieel beter van worden, is dat wel.

Volgens het OM was Strauss-Kahn niet degene die de seksfeesten organiseerde. Ook profiteerde hij er niet van en heeft hij er niet voor betaald.

Zwak bewijs

Er werd al rekening mee gehouden dat het OM voor vrijspraak zou gaan; het bewijs werd gezien als zwak en verschillende betrokken partijen hadden hun zaak ingetrokken.

Strauss-Kahn hield tijdens de rechtszaak vol dat hij niet wist dat er prostituees aanwezig waren. "Ik daag u uit het verschil te zien tussen een naakte prostituee en een naakte vrouw", zei zijn advocaat tegen de rechter.

Verzetje

DSK zelf verklaarde de afgelopen tijd dat hij de vrouwen tijdens de seksfeesten in Parijs, Washington en New York ook nooit heeft gevraagd of ze werden betaald. Hij bezocht de feesten een paar keer per jaar, naar eigen zeggen als verzetje, om te ontspannen in zijn hectische bestaan als IMF-topman.

Het proces in Lille is de derde week in gegaan. Vrijdag krijgt Strauss-Kahn de kans om nog een slotverklaring af te leggen en wordt duidelijk wanneer de rechter uitspraak doet.

In totaal staan in de zaak veertien mensen terecht, onder anderen zakenlui en een Belgische bordeelhouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl