Parma staat aan de rand van de afgrond
NOS VoetbalAangepast

Parma op rand van afgrond

Het einde van de Italiaanse voetbalclub Parma is nabij. De tweevoudig winnaar van de UEFA Cup had tot middernacht de tijd om spelers en andere schuldeisers te betalen, maar daar heeft de club niet aan voldaan. Parma, dat met tien punten uitzichtloos laatste staat in de Serie A, krijgt nu vrijwel zeker vijf punten aftrek. Dat meldt de sportkrant Gazzetta dello Sport.

Volgens de krant is dinsdagmorgen beslag gelegd op een deel van het wagenpark. De club heeft de selectie gevraagd een bijdrage te leveren, om zodoende een faillissement af te wenden. Voorzitter Pietro Leonardi: "We hopen dat de situatie wordt opgelost."

Zonder salaris

De spelers van Parma hebben sinds de zomer van vorig jaar geen salaris meer ontvangen. Om die reden werd Parma in december vorig jaar al bestraft met een punt aftrek en 15.000 euro boete.

Dinsdagmiddag was er een gesprek met voormalig profvoetballer Damiano Tommasi, tegenwoordig voorzitter van de spelersvakbond AIC. De spelers gaven vervolgens aan het nog even aan te zien. Ze wachten waarschijnlijk op de nieuwe eigenaar Giampietro Manenti, die algemeen directeur van de MAPI Group is.

Volgens Manenti is er geld, ongeveer 25 miljoen euro, onderweg. Dinsdag bleek er echter bij Parma nog geen euro te zijn binnengekomen. Manenti liet vervolgens weten zelf naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Slovenië af te reizen om de zaak rond te maken. Dezelfde man wilde vorig jaar de Italiaanse club Brescia kopen, maar die deal ketste af omdat er nooit geld op tafel kwam.

Parma ging in 2003 al eens failliet, maar destijds wist de Italiaanse club een doorstart te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl