Een record aan fout voedsel is afgelopen jaar onderschept
NOS Nieuws

Record aan fout voedsel onderschept

De Europese politieorganisatie Europol heeft vorig jaar in samenwerking met Interpol een record aan vals en slecht eten en drinken in beslag genomen. Wereldwijd werd in 47 landen meer dan 2500 ton aan eten en drinken onderschept. Ook Nederland werkte mee aan de operatie. Dat heeft Europol vandaag bekendgemaakt.

In Italië werd 31 ton aan zeevruchten gevonden die werden verkocht alsof ze vers waren. In werkelijkheid waren ze ingevroren en behandeld met chemicaliën. In Hongarije werd een illegaal slachthuis gesloten. Daarbij werden ook auto's met geheime ruimtes om alcohol in te smokkelen in beslag genomen.

Drank

In totaal werd er 275.000 liter aan illegale dranken ontdekt, vooral alcoholisch. In Rwanda gebruikten ze daar bijvoorbeeld originele bierflessen voor. Die werden na gebruik opnieuw gevuld en verkocht, maar nu met een lokaal brouwsel.

Europol waarschuwt voor de slechte kwaliteit van de foute producten, die gevaar voor de gezondheid kunnen opleveren. Er zijn meerdere mensen opgepakt voor de voedselfraude. Veel onderzoeken lopen nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl