Jong Ajax-speler Richairo Zivkovic maakte twee doelpunten tegen Roda JC

Roda morst punten bij Jong Ajax

Roda JC heeft in de Jupiler League op de valreep een punt gepakt bij Jong Ajax: 3-3. De ploeg uit Limburg blijft daardoor tweede, al is de achterstand op koploper NEC inmiddels veertien punten.

Na zestien minuten stond de nummer twee van de Jupiler League al met 3-0 achter. Richairo Zivkovic scoorde twee keer en ook Jairo Riedewald was trefzeker. Na een klein half uur maakte Hicham Faik 3-1 voor de ploeg uit Kerkrade. Het bleek het begin van een inhaalrace: in de tweede helft schoot Anco Jansen een penalty binnen en in de blessuretijd hielp Faik zijn ploeg toch nog naast Jong Ajax.

Zivkovic

Richairo Zivkovic lijkt zijn draai te hebben gevonden in Amsterdam. De 18-jarige aanvaller kende een moeizame start in zijn eerste half jaar bij Ajax. Na zijn overstap van FC Groningen naar Amsterdam hoopte hij op een plek in het eerste elftal, maar Frank de Boer zette hem terug naar Jong Ajax.

Daar maakte hij vanavond zijn zeventiende en achttiende treffer van het seizoen. In de drie eredivisiewedstrijden die hij speelde scoorde de spits één keer.