NOS Voetbal

Zlatan gaat strijd aan met hongersnood

Zlatan Ibrahimovic strijdt tegen hongersnood

Alle spelers die na een doelpunt hun shirt uittrekken, krijgen een gele kaart. Dus ook Zlatan Ibrahimovic, die na zijn treffer namens Paris St. Germain tegen Caen zijn shirt uittrok. Maar achter de actie van de Zweedse spits zat een nobele gedachte die de gele kaart in een ander daglicht stelt.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Caen had Ibrahimovic op zijn torso en zijn rug vijftig tijdelijke tatoeages laten zetten die aandacht moesten vragen voor de 805 miljoen mensen die wereldwijd honger lijden.

Niemand juicht voor de miljoenen mensen die honger hebben. Ik heb over de hele wereld supporters en ik wil dat die support gaat naar de mensen die honger lijden.

Zlatan Ibrahimovic

Honger

In bijbehorend filmpje, dat Zlatan op zijn Instagram-pagina heeft geplaatst, geeft de spits tekst en uitleg over zijn actie. "Waar ik ga, heb ik veel supporters. Maar niemand juicht voor de miljoenen mensen die honger hebben. Ik heb over de hele wereld supporters en ik wil dat die support gaat naar de mensen die honger lijden. Zij zijn de echte kampioenen."

Ibrahimovic werkte voor zijn actie samen met het World Food-programma van de Verenigde Naties. Of de gele kaart die Ibrahimovic door de actie kreeg wordt geseponeerd, is nog niet duidelijk.

Blanc

De trainer van Paris St. Germain, Laurent Blanc, was overigens niet blij met de actie van zijn spits, vertelde hij op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Chelsea in de achtste finales van de Champions League.

"Ik weet niet of het goed was dat hij zijn shirt uittrok", zei Blanc. "Ik hoop dat als hij dinsdag scoort, hij zijn shirt gewoon aanhoudt."

Zlatan geeft tekst en uitleg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl