Alberto Contador
NOS Wielrennen

Contador stopt er na 2016 mee, denkt hij

Tweevoudig Tour de France-winnaar Alberto Contador denkt eind 2016 zijn wielercarrière te beëindigen. "Zoals ik het nu zie, fiets ik nog dit en volgend jaar", aldus de 32-jarige Spanjaard in El Mundo.

Van een definitief besluit is nog geen sprake. "Er kan van alles tussenkomen. Stel dat ik val in de Tour van 2016 en de ronde moet verlaten, dan zal ik nog geen afscheid nemen", stelt de renner van Tinkoff-Saxo.

Ik neem rustig de tijd om alles te overwegen. Ik doe wat in sportief en persoonlijk opzicht het beste bij me past.

Alberto Contador

Stoppen op hoogtepunt

Contador wil in ieder geval stoppen op een hoogtepunt. "Ik heb al vaker gezegd dat ik pas stop na het winnen van een belangrijke ronde." Dit jaar wil hij zowel in de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk triomferen.

"Wie zich alleen op de Tour voorbereidt, heeft de beste kansen om te winnen. De tijd om te herstellen na de Ronde van Italië is erg kort, maar juist die moeilijkheid motiveert me voor deze uitdaging", aldus Contador.

Nieuwe ploeg?

Bij welke ploeg Contador in 2016 koerst, is nog niet bekend. Zijn contract bij Tinkoff-Saxo loopt aan het einde van dit jaar af. "Ik neem rustig de tijd om alles te overwegen. Ik doe wat in sportief en persoonlijk opzicht het beste bij me past."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl