Rafael Nadal viert carnaval in Rio
NOS Sport

Nadal zoals we hem zelden zien: zingend en dansend

Rafael Nadal speelt deze week in Rio de Janeiro voor het eerst dit seizoen weer op zijn geliefde gravel. Het toernooi begint voor de Spanjaard pas op dinsdag, dus heeft hij samen met David Ferrer en Gustavo Kuerten zondag flink kunnen genieten van het carnaval in Brazilië.

De negenvoudig Roland Garros-kampioen in een feeststemming, zo zien we hem zelden. Zelfs de stromende regen in Rio kon Nadals pret niet drukken: hij zong en danste de samba. "Een ongelooflijke ervaring. Wát een positieve energie", aldus Nadal.

En Ferrer: "Ik heb vandaag meer gedanst dan in de rest van mijn leven."

  • AFP
    Bij Rafael Nadal gaan de voetjes van de vloer
  • Getty Images
    Rafael Nadal en David Ferrer laten zich meeslepen door Gustavo Kuerten
  • AFP
    Rafael Nadal en David Ferrer hebben het zichtbaar naar hun zin in Rio
  • AFP
    Rafael Nadal maakt een selfie

Gravelkoning

Nadal is bezig aan een moeizame start van het seizoen, nadat hij vorig jaar veelvuldig geblesseerd was. In Doha verloor hij in de eerste ronde en bij de Australian Open ging hij in de kwartfinales in straight sets onderuit tegen Tomás Berdych.

Dat was op hardcourt, nu kan de gravelkoning in Nadal opstaan. De Spanjaard won in zijn loopbaan 93 procent van zijn wedstrijden op gravel, een absoluut record. Vorig jaar won hij 25 van zijn 28 gravelwedstrijden met titels in Rio, Madrid en op Roland Garros als gevolg.

Dat de Olympische Spelen in Rio in 2016 niet op het gemalen baksteen zijn, maar op hardcourt, dat verbaast hem. "Je zou verwachten dat hier op gravel wordt gespeeld, met het oog op eventueel Braziliaans succes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl