Eerste groep bewoners Rotterdam-Schiebroek terug

Bewoners zijn blij dat ze weer naar huis kunnen

De bewoners van twintig woningen aan de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek kunnen vandaag terug naar huis. Zij moesten twee weken geleden hun huis uit nadat er een grote brand was uitgebroken in hun appartementencomplex.

Directeur Peter van Lieshout van woningcorporatie Havensteder noemt het een belangrijke dag voor de bewoners. "Het is wel spannend. Veel mensen zijn alleen tussentijds in de woning geweest om belangrijke spullen op te halen."

Er moet nog veel gebeuren voor de panden weer helemaal bewoonbaar zijn. "De woningen moeten schoongemaakt worden. In veel ruimten ligt nog glas en in de kelderboxen heeft bluswater gestaan."

Vervangende woning

Morgen volgt een tweede groep bewoners van nog eens twintig woningen. Ook zij kunnen weer terug naar hun eigen appartement.

Dat geldt niet voor een derde groep. De bewoners van de zestien zwaarst beschadigde appartementen krijgen een vervangende woning aangeboden door de woningcorporatie. "We hebben een herstelplan gemaakt voor die woningen. Het gaat volgens onze inschatting nog wel negen maanden duren voordat die appartementen weer bewoonbaar zijn," zegt Van Lieshout.

Explosie

Het vuur in het complex ontstond na een ontploffing. De ravage was enorm. Tientallen flatwoningen en huizen in de buurt liepen schade op. Door de explosie zijn in de wijde omgeving ruiten gesprongen, sponningen vervormd en gevels ontzet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl