Gianni Romme coacht tijdens de WK afstanden in Heerenveen
NOS Schaatsen

Romme: je gaat voor de winst, dan is dit slikken

Ireen Wüst stond met drie zilveren medailles niet bepaald met lege handen na de WK afstanden, maar zonder een wereldtitel voelde het wel zo voor de schaatsster. Ook haar coach Gianni Romme had meer verwacht. "Het is heel spijtig."

Vooraf barstte Wüst nog van het zelfvertrouwen. En waarom ook niet? De meervoudig olympisch en wereldkampioene is gewend aan winnen. "Je gaat met iemand van haar staat van dienst voor de winst. Dat is vrij logisch", vindt ook Romme. "Dan is het wel slikken als het niet lukt."

En dan is de grote vraag natuurlijk: waarom lukte het niet? "Het was natuurlijk een heel rare aanloop", keek Romme terug. Wüst maakte in de week voor het toernooi bekend aan het einde van het seizoen te breken met Team Continu, waar ze aan haar eerste jaar bezig is. "Dat werkte wel verstorend."

Romme zei destijds al de timing ongelukkig te vinden, omdat het de voorbereiding op een zo'n belangrijk toernooi hinderde. "Zoiets heeft altijd impact op mensen." Of dat ook een oorzaak voor het teleurstellende toernooi is, durft Romme niet te zeggen. "Het blijkt wel dat ze niet de absolute topvorm heeft die ze kan hebben."

De concurrentie had die topvorm wel. "Sábliková rijdt op drie afstanden kneitergoed. Bowe pakt twee titels, die was ook supergoed." En daar kon Wüst deze keer niet tegenop. "Ireen is wel goed, maar ze heeft net dat beetje extra niet. En dan win je gewoon niet, dat blijkt dus wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl