NOS Sport

Sintnicolaas wint NK meerkamp, maar wil meer

NK niet meer dan opwarmer voor meerkamper Sintincolaas

Eelco Sintnicolaas won vandaag zijn vijfde indoortitel op de zevenkamp. In zijn woonplaats Apeldoorn was hij nog lang niet op zijn best, maar met 5.892 punten hield hij Pieter Braun (5.837) en Menno Vloon (5.661) achter zich.

Sintnicolaas bleef ruim onder zijn Nederlandse record van 6.372 punten. De meerkamper was de eerste dag grieperig en mede daardoor viel zijn score tegen. Maar het NK is ook niet het podium waar Sintnicolaas wil schitteren.

Echte motivatie bij EK indoor

Zijn echte motivatie ligt bij de EK indoor, over enkele weken in Praag. Daar wil hij zijn titel van twee jaar geleden prolongeren. Toen pakte hij in Göteborg overtuigend de eindzege, maar sindsdien stond hij niet meer op het podium bij de grote titeltoernooien.

In 2013 werd hij vijfde op de WK atletiek, vorig jaar gevolgd door vierde plaatsen op de WK indoor en EK outdoor. "Daar heb ik schoon genoeg van", klinkt het strijdvaardig.

Sintnicolaas wil een medaille winnen in Praag. "Daarvoor moet natuurlijk wel alles kloppen, maar ik weet zeker dat het kan." En hij kijkt ook al naar volgend jaar, naar de Olympische Spelen. Sintnicolaas wil op de tienkamp in Rio de Janeiro meedoen om de medailles.

Nog 150 punten nodig

Volgens zijn coach Vince de Lange zit er nog rek genoeg in de 27-jarige Sintnicolaas om daar serieus werk van te maken. "Uit onze analyse blijkt dat hij nog 150 punten nodig heeft om daar op het podium te komen."

Daarom wordt er geschaafd aan zijn techniek op bepaalde onderdelen. Ook moet Sintnicolaas sterker worden. Dat maakt hem niet alleen minder gevoelig voor blessures, maar zal hem ook helpen bij het kogelstoten en discuswerpen.

De eerste stap was vandaag de nationale titel. "Ik ben blij dat ik ritme heb opgedaan. Op naar Praag, zou ik zeggen", glimlacht Sintnicolaas. En na Praag kan de blik op Rio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl