Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam
NOS Nieuws

Aboutaleb bij anti-terreurtop in Washington

Burgemeester Aboutaleb gaat komende week naar Washington voor een conferentie in het Witte Huis. De conferentie Countering violent extremism gaat over de aanpak van gewelddadig extremisme en radicalisering. Gastheer en gespreksleider is vice-president Biden.

De Amerikanen willen met vertegenwoordigers van andere landen, onder wie burgemeesters van grote steden, werken aan een actieplan tegen radicalisering en gewelddadig extremisme.

President Obama riep in september vorig jaar tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties alle landen op om meer te doen tegen gewelddadig extremisme. Deze conferentie (van dinsdag tot en met vrijdag) is een vervolg op die oproep.

Dinsdag staat de conferentie in het teken van plaatselijk bestuur. Daarom schuift ook Aboutaleb aan, samen met de burgemeesters van Parijs, Vilvoorde, Boston, Los Angeles en Minneapolis.

Uitwisseling

Zij zullen kennis en ervaring uitwisselen over preventie en interventie in hun stad en de manier waarop zij omgaan met de invloed van internationale conflicten op de samenleving.

Woensdag is er een plenaire sessie in het Witte Huis waaraan de burgemeesters ook meedoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl