NOS Nieuws

'Apple werkt aan zelfrijdende auto'

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Apple zou werken aan een zelfrijdende, elektrische auto. Steeds meer goed ingevoerde publicaties schrijven daarover, waaronder het Britse persbureau Reuters, dat zich baseert op een bron in de auto-industrie. Ook de Wall Street Journal meldt dat Apple werkt aan elektrische auto's.

De Reuters-bron zegt dat Apple advies aan het inwinnen is over auto-onderdelen en productiemethoden. Apple zou daarbij ook interesse hebben in het maken van een auto die zichzelf volledig kan besturen.

Project Titan

Volgens de Wall Street Journal werken honderden mensen aan Apple's auto-project met de naam Project Titan. Apple-topman Tim Cook zou vorig jaar het startschot voor het project hebben gegeven.

De Financial Times ontdekte eerder al dat een voormalig topman van Mercedes nu voor Apple werkt. De topman was bij Mercedes verantwoordelijk voor onderzoek.

Busjes als deze, met camera's op het dak, zouden van Apple zijn

Geruchten over een Apple-auto kwamen begin deze maand op gang, toen in Californië busjes werden gesignaleerd met op het dak allerlei camera's en sensoren. Een Amerikaanse tv-zender ontdekte dat busjes waren verhuurd aan Apple.

Tesla

Apple blijkt bovendien in een werknemersstrijd te zijn verwikkeld met autofabrikant Tesla. Tesla zou zeker 150 voormalig Apple-medewerkers in dienst hebben genomen.

Volgens Tesla-oprichter Elon Musk probeert Apple op zijn beurt medewerkers van Tesla over te nemen met een eenmalige bonus van 250.000 dollar en een salarisverhoging van 60 procent.

Aartsrivaal Google

Als Apple inderdaad aan een zelfrijdende auto werkt, dan is de tech-gigant niet de enige. Al langer is bekend dat aartsrivaal Google dat ook doet. Google liet vorig jaar al een prototype zien.

Ook autofabrikanten als Audi en Mercedes hebben hun ogen gericht op zelfrijdende wagens.

De zelfrijdende auto van Google

Bedrijven als Apple hebben in het verleden al een paar keer aan technologieën en producten gewerkt die uiteindelijk nooit het daglicht hebben gezien, dus het is lang niet zeker dat er ooit een Apple-auto op de markt verschijnt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl