Sébastien Haller scoorde vier keer voor FC Utrecht

Haller bezorgt FC Utrecht eerste zege van het jaar

FC Utrecht heeft in zijn zesde wedstrijd van 2015 eindelijk de eerste zege geboekt. Hekkensluiter FC Dordrecht werd in de Domstad met duidelijke cijfers verslagen: 6-1.

De thuisploeg begon met het mes tussen de tanden, intimideerde de tegenstander met een paar stevige tackles en op een Dordtse kans na was Utrecht voor rust heer en meester. Sébastien Haller rondde twee van de vier doelkansen af die zijn ploeggenoten hem schonken. De Franse aanwinst schoot ook een keer tegen Filip Kurto aan en zag een schot op de valreep geblokt worden. Dat overkwam Jeff Hardeveld ook.

FC Utrecht-trainer Rob Alflen op weg naar de zijlijn om aanwijzingen te geven
    FC Utrecht viert de treffer van Jeff Hardeveld (derde van links)
    Willem Janssen krijgt bij een opstootje zijn tweede gele kaart en dus rood
    Marvin Peersman wordt van het veld gestuurd
    Sebastièn Haller scoort 2-0, zijn geplaagde coach Rob Alflen bedankt hem

Veel treffers en kaarten na rust

Direct na rust deelde Utrecht de genadeklap al uit. Robin Gosens vloerde Christian Kum en Haller stuurde Kurto vanaf elf meter de verkeerde kant op. De Fransman, die ook twee goede kansen miste, werd na een uur onderuitgeschoffeld door Josimar Lima. Er ontstond een opstootje, waarbij Lima, Fernando Lewis en Willem Janssen geel kregen. Het was de tweede voor de aanvoerder van FC Utrecht.

Niet veel later verkleinden de bezoekers de achterstand. Na een vrije trap caramboleerde de bal via Lima en doelman Robbin Ruiter en opnieuw de Kaapverdiaan over de doellijn. Nadat Lima na een wilde actie ook met twee keer geel had moeten inrukken, kwam Utrecht weer onder de druk uit en counterde het naar 4-1 via Haller.

De Fransman kreeg even later een applauswissel, waarna Kum de 5-1 binnenschoot. Het geknakte Dordrecht slikte ook nog een treffer van Hardeveld en zag Melvin Peersman rood krijgen na een wilde tackle.

Quadruplés

Het was niet de eerste keer dat Haller vier doelpunten in een wedstrijd maakte. "Bij de jeugd in Frankrijk had ik het al eens gedaan", lachte de man van de wedstrijd na afloop. "Deze zal ik me nog lang herinneren. Hopelijk volgen er nog meer zo."