Go Ahead Eagles viert de treffer van Jeffrey Rijsdijk

Go Ahead Eagles wint IJsselderby

Go Ahead Eagles heeft met 1-0 gewonnen bij PEC Zwolle in een duel dat pas laat tot leven kwam. Het was de eerste uitzege van de Deventenaren in de IJsselderby sinds 2 oktober 1982 toen ook met 1-0 werd gewonnen. Destijds was Henk ten Cate de doelpuntenmaker voor Go Ahead.

In de weinig opwindende beginfase had Go Ahead een licht overwicht, maar dat leverde geen uitgespeelde kansen op. Halverwege de eerste helft kwamen de Deventenaren op voorsprong dankzij Jeffrey Rijsdijk, die de eerste vloeiende aanval van de dag afrondde met een droge knal in de korte hoek.

De Zwollenaren kwamen in het vervolg van de eerste helft wat beter in de wedstrijd, maar pas kort voor de rust zorgden ze voor dreiging, via onder anderen Ryan Thomas en Jody Lukoki.

PEC Zwolle-coach Ron Jans klaagt bij de grensrechter, Foeke Booy (l) van Go Ahead Eagles kijkt toe
    Thomas Lam is na de wedstrijd zwaar teleurgesteld
    Ron Jans wordt weggestuurd door de scheidrechter
    Stef Nijland gaat rood krijgen van scheidsrechter Danny Makkelie
    Doelman Mickey van der Hart is dolblij met de overwinning

Rood Stef Nijland

Kort na de pauze moest PEC met een man minder verder na de rode kaart voor Stef Nijland, die een tik uitdeelde aan Jop van der Linden. Het Zwolse tiental oogde vervolgens opmerkelijk genoeg feller dan het Zwolse elftal dat voor de rode kaart in het veld stond.

De Zwollenaren kregen hun eerste grote kansen en dachten recht te hebben op een penalty toen volgens hen Go Ahead-speler Sjoerd Overgoor de bal met de bovenarm raakte, maar scheidsrechter Makkelie oordeelde dat het alleen zijn borst betrof.

In het vervolg drong Zwolle fel aan en kreeg het zijn grootste kans via invaller Mustafa Saymak, wiens inzet eindigde op de lat. In de slotfase was ook Jesper Drost nog kansrijk, maar de gelijkmaker bleef uit.